Twinkles kan bara sättas fast på en levande tand.

1. Kom överens med klienten om exakt var smycket ska sitta på
tanden. Rengör tandytan med en våt bommulsrulle.

2. Etsa den del där tandsmycket ska sitta I 20 sekunder. Ytan ska vara lite större än vad själva smycket är. Ta bort med nedåtgående rörelse med en fuktig bomullsrulle. Torka ordentligt torrt med bommulsrulle. Kontrollera att det etsade området har blivit matt och mjölkfärgat. Om inte, upprepa etsningen.

3. Applicera ett tunt lager med bonding på den matta ytan. Torka bort överskott med en lätt tryck med bomullsrullen.

4. Lägg på ett tunt lager flytande komposit på en yta något större än smycket.

5. Ta lite vaselin längst ut på bakändan på en sond, eller nederdelen på en micro brush. Plocka upp smycket genaom att lätt pressa sonden mot framsidan på smycket. Använd inte pincett. Lägg smycket mot kompositen, vrid sonden ett kvarts varv och denna släpper nu smycket lätt. Använd sonden för att positionera smycket rätt. Med sonden, jämna till kompositen runt om - tjockare mot smycket och tunnare utåt – ca 1 ½ mm. Du får på så sätt en mekanisk låsning och försäkrar dig samtidigt att det inte tränger in bakterier under smycket.

6. Med sonden, jämna till kompositen runt om - tjockare mot smycket och tunnare utåt – ca 1 ½ mm. Du får på så sätt en mekanisk låsning och försäkrar dig samtidigt att det inte tränger in bakterier under smycket. Vid fästning av kristaller är det mycket viktigt att kompositen binder sidan och inte bara baksidan. Risken är annars stor att glaset så småningom separerar från den underliggande folien och faller av. ”Kana” därför först kristallen runt i kompositen med sonden innan den försiktigt pressas mot emaljen.

7. Tryck till igen på smycket så att den får kontakt mot emaljen. Ljushärda först från baksidan och sedan snett från alla riktningar 4 x 20 sekunder.Ladda ner bondinginstruktion i PDF per språk:

English Français Deutsch Español Svenska Russian Finnish

TA BORT TANDSMYCKE
Tandsmycket kan bara tas bort på en tandläkarklinik. Använd samma procedur som vid avlägsnande av tandställning. Notera: Ta inte bort emalj utan bara utan bara resterna av bindemedlet.


NOTERA
Twindent tar inte ansvar för skador som kan uppkomma vid felaktig bonding, användning eller avlägsnande av Twinkles.

© Twindent 2000-2021 www.twinkles.net