Twinkles är en kombination av diamantens tidlösa elegans och den moderna trenden att smycka våra kroppar.

scorpio
• Vad är en Twinkles?
• Hur sätts Twinkles fast?
• Hur mycket kostar det?
• Finns det garantier?
• Hur länge sitter en Twinkles kvar på tanden?
• Varför kan jag inte få en riktig diamant utan guld fastsatt?
• Vad får kristallerna att glittra?
• Skadar tandsmycket min tand?
• Hur tar jag bort min Twinkles?
• Påverkar Twinkles min tandhygien?
• Finns det någon åldersgräns för att få tandsmycke?
• Hur lägger jag Twinkles till min kliniks utbud? 


Vad är Twinkles?

Twinkles är ett litet smycke som fästs på tandens emalj med dental komposit. Smycket är tillverkat i 22k eller 24k guld eller 18k vitguld med eller utan diamant.Vi använder brilliantslipade Wesselton SI diamanter. Twinkles juvelen är formad för att passa tätt mot tanden, täcker ¼ -1/3 av tanden -diskret och elegant förstärker den ditt leende utan risk för åverkan eller allergier.

Vi erbjuder även Swarovski crystal elements, en blyfri kristall med hög kvalitet. Läs mer nedan om de olika egenskaperna mellan kristall och Twinkles.

Hur sätts Twinkles fast? Page up

Twinkles fästs på tanden på samma sätt som en tandställning. Tanden skadas inte och smycket kan lätt tas bort. Din Twinkles lämnar inga synliga spår på tanden. Smycket är designat att följa tandens form. Kompositen läggs på tanden efter att tanden rengjorts noggrant, smycket sätts i kompositen och härdas med en UV-lampa, ungefär som man gör en liten lagning. Efter någon dag känns inte längre smycket då det ligger tunt och platt mot tanden.

Hur mycket kostar det? Page up

Vi säljer endast smycket som du tar med till kliniken. En del klinker har även Twinkles till försäljning. För priser på fastsättning kontakta din klinik.

Finns det garantier? Page up

Twindent garanterar diamanten i Twinkles i tre år. Notera att Twindent inte kan garantera det arbete (fastsättningen ) som utförs av tredje part. Hör med kliniken om vilka garantier de erbjuder, då det kan skilja mellan kliniker.

Hur länge sitter en Twinkles kvar på tanden? Page up

En Twinkles fastsatt enligt våra instruktioner (fungerar inte på porslinskronor) sitter kvar tills du ber tandläkaren ta bort den. Alla som haft tandställning kan intyga att det inte blir några märken på tanden. Snabbt ditsatt, låt den glittra på din tand så länge du har lust, sen ber du din tandläkare polera bort den… eller behåll den och låt den förgylla ditt leende i många år.

Varför kan jag inte få en riktig diamant utan guld fastsatt? Page up

En diamant är formad som en kon för att uppnå maximal reflex. Vi sätter diamanten i guld för att skapa en platt baksida som lätt kan fästas på tanden. Alternativet är att borra ett hål och det vill varken vi eller de flesta tandläkare.

Vad får kristallerna att glittra? Page up

Swarovski kristaller är en glaskristall där man skapar reflexen genom att montera ett folie på den platta baksidan. Kristallerna är därför inte lika hållbara som den riktiga diamanten i en guldring.

Skadar tandsmycket min tand? Page up

Nej. Twinkles limmas ovanpå tandytan ungefär som man sätter fast en tandställning. Inget borrande!

Hur tar jag bort min Twinkles? Page up

Din tandläkare eller hygienist tar bort smycket som man tar bort en tandställning. Oftast förstörs smycket när man tar bort det.

Påverkar Twinkles min tandhygien? Page up

Nej, allt är som vanligt, ät och tugga. Oftast borstar man tänderna lite noggrannare när man har en Twinkles att visa upp. Området under smycket förseglat av komposit och släpper inte in några bakterier. Hygienisten kan rengöra som vanligt polera runt med en mjuk spets.

Finns det någon åldersgräns för att få tandsmycke? Page up

Bara den gränsen föräldrar själva sätter till minderåriga. Vanligtvis kräver kliniker vårdhavarens medgivande vid lägre åldrar.

Hur lägger jag Twinkles till min kliniks utbud? Page up

Läs här om att erbjuda Twinkles fastsättning i din klinik.